Hurá, půst je tu! aneb Čím je pro mě postní doba

29. 2. 2012 16:11
Rubrika: Nezařazené | Štítky: tema:postni-doba

 

Postní doba a Velikonoce jsou moje nejoblíbenější období církevního roku. Upřímně, Vánoce mi nic neříkají. Každý rok se snažím naladit na to krásné očekávání, abych prožila svátek narození našeho Spasitele hezky, ale stejně pokaždé zjistím, že… nic. Žádná opravdová vnitřní radost se nekoná a já jsem smutná z nenaplněné naděje, že letos to bude jinak.

Zato  na postní dobu jsem se těšila a říkám si, konečně je tu! Čas SVOBODY, NOVÉ NADĚJE, čas OBRÁCENÍ.  Čas,  kdy z Nebe se na svět vylévají  proudy milostí! Jenom Popeleční středa, všichni Křesťané se postí, to je síla!  - A  to je teprve začátek…

V první den půstu sedím v kostele, poslouchám pana faráře, jak mluví o té „ ukňourané době postní“, o té táhlé posmutnělé době, kdy venku je pošmourno, v kostele zima.. a usmívám se od ucha k uchu, protože po dlouhé době cítím radost.

Možná to znáte, člověk se celý rok snaží něco změnit, zbavovat se nějakého hříchu, něco zlepšit, posunout se někam dál…  postupně zjišťuje, že je marný, ztrácí naději...  co vám budu povídat, asi každý si občas něco takového prožije.  

Ale postní doba – to je šance! To je jedinečná šance, kdy Bůh nám dává obzvlášť velkou milost a sílu pohnout s tím naším šutrem hříchu. Osvobozuje nás od našich závislostí a obnovuje náš život. Zve nás k něčemu novému. Připravuje nás na Jeho vzkříšení a chce, abychom vstali z mrtvých spolu s ním.  

Využijme toho;)

Zobrazeno 2083×

Komentáře

mag

Moc pěkné. Přžeji ať doba vánoční má pro Tebe také takový účinek. Přece jen očekáváme narození Toho, který nás o velikonocích vykoupí. Chápu, že svět dělá z vánoc úplně něco jiného, ale v duchovní oblasti mi advent připadá jako doba postní. Také se snažím si některé věci odříct a některé přidat.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio